TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Russell Crowe Oscar-díjas ausztrál filmszínész elnyűtt, régi baseballsapkája százezer ausztrál dollárért (húszmillió forintért) kelt el azon a pénteki árverésen, amelynek bevételéből az új-dél-walesi tűzoltókat támogatják.

Az árverést az Ausztráliában pusztító bozóttüzek oltásán dolgozó tűzoltók javára szervezték. A kontinens keleti részén terjedő tüzek a filmsztár egy ottani ingatlanát is érintették. A Gladiátor, az Egy csodálatos elme és a Robin Hood ausztrál sztárja egy megviselt fehér baseballsapkáját - amelyen a South Sydney Rabbitohs futballcsapat logója szerepel - ajánlotta fel az árverésre.

A sapkát százezer ausztrál dollárért Mike Cannon-Brookes, az ausztrál Atlassian szoftvercég társalapítója szerezte meg. Crowe azonban megígérte, hogy a legmagasabb licitet megduplázza, úgyhogy ő is százezer dollárral járult hozzá a tűzoltóknak szánt adományhoz. Továbbá az Atlassian másik alapítója és az amerikai Qualtrics szoftvercég társalapítója is száz-százezer ausztrál dollárt ajánlott fel.

Így a jótékonysági árveréssel gyűjtött adomány összege végül 400 ezer ausztrál dollár (82 millió forint) lett.

Cannon-Brookes a százezer dollárt azzal a kikötéssel fizette ki, hogy Crow-nak "találnia kell egy gyereket, aki a bozóttűz miatt szenvedett, és neki kell adnia a sapkát, hogy felvidítsa". A licitnyertes azt is kérte, hogy a színész írja alá a sapkát.

Crowe elmondta, hogy a befolyt adományt több tűzoltóállomás között osztja el, köztük olyanoknak adja, amelyek jelenleg is küzdenek a bozóttüzekkel.

"Meg akarom köszönni az ország minden önkéntesének, hogy fáradhatatlanul vigyáz közösségeink biztonságára" - mondta a sztár.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com