TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Megjelent Leslie Mandoki legújabb albuma. A Living In The Gap/Hungarian Pictures címet viselő duplalemez megjelenését követően a zenész, producer október 31-én indul turnéra zenekara, a világhírű zenészekből álló Mandoki Soulmates kíséretében Németországban, majd Amerikában.

Az első lemez tizenkét dala nagy témákat dolgoz fel. Mandoki énekel a régi lázadókról, akiknek át kell adniuk a stafétabotot a fiatal lázadóknak. Énekel generációja mulasztásáról: nem sikerült átmenteniük a német újraegyesülés utáni eufóriát a jelenbe - írja az albumról online kiadásában a Focus című német lap, mely az év legfontosabb rockalbumának nevezi Mandoki lemezét.

A második lemez egyfajta "szerelmi vallomás a nagy magyar zeneszerzőhöz, Bartók Bélához és hazájához, Magyarországhoz". Itt a dzsessz-rock az uralkodó, egy hét részletben előadott, 45 perces, progresszívrock-szvitről van szó - írja a lap.

A lemez motivációját Mandoki elmondása szerint részben a Fridays for Future demonstrációk adták.

A Mandoki Soulmates németországi koncertturnéja november 9-én, a berlini fal leomlásának évfordulóján ér véget.

"Budapesti születésűként természetesen nagyon boldog vagyok, amiért a magyarok ütötték ki az első téglákat a berlini falból. Németként pedig elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy a fal egyetlen lövés nélkül és teljes békében omlott le" - fejtette ki a zenész a dpa német hírügynökségnek adott interjújában.

A Mandoki Soulmates tagjai mások mellett Al Di Meola gitáros, Ian Anderson fuvolás, a Jethro Tull frontembere, Randy Brecker trombitás, az énekesek között Bobby Kimball (ex-Toto) és Chris Thompson (Manfred Manns Earth Band).

A Németországban élő zenész, zenei rendező Leslie Mandoki 1975-ben szökött nyugatra, 1992-ben alapította a Mandoki Soulmates nevű zenekarát, olyan híres és elismert művészek részvételével, mint Al Di Meola amerikai dzsesszgitáros, Ian Anderson a Jethro Tulltól, Jack Bruce a Cream együttesből és az amerikai Bobby Kimball, aki - miután szakított a Totóval - szintén Németországba költözött.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com