TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Június 9-én 20 órától Závodi Gábor, Valuska László és Kötter Tamás lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.

Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa és Rúzsa Magdi. Három igazi korszakos zseni, nagyban eltérő karrier és zenei stílus, mégis egy valami, pontosabb egy valaki közös bennük: Závodi Gábor. Az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző beszél majd három évtizede tartó zenekarvezetői, zenei produceri énjéről, amelynek révén az előzőekben felsorolt slágergyárasok is megannyi fantasztikus nagylemezt, koncertturnét köszönhetnek Závodi Gábornak. Hogy a három nagyszerű előadó közül melyik kettővel folytatja továbbra is, illetve, hogy kivel szakított az év elején, kiderül a Sláger Témából. Závodi Gábor saját stúdiójában a komplett magyar könnyűzenei élet megfordult az elmúlt években. Így hangmérnökként olyan zenekarok, előadók lemezei fűződnek a nevéhez, mint az LGT, Balázs Fecó, a Bon Bon, Sasvári Sándor, a TNT vagy éppen Cserháti Zsuzsa. Zeneszerzőként Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa és Rúzsa Magdi mellett dolgozott még többek között Zsédával, Tóth Verával és Zoránnal is. Neki köszönhetjük a legendás Csinibaba film slágereit, sőt, azon az albumon az Élj vele boldogan sláger révén újra hallatta a hangját. Ahogy egykoron a MEX együttes frontembereként is. Hogy tervez-e hasonlót, akár egy szerzői lemezzel, vagy amilyen az öt évvel ezelőtti 50 hang szuperkoncert volt, kiderül az adásból. Ahogy azt is megtudhatjuk Závodi Gábortól, hogy zeneszerzőként hamarosan a musical- és a balett világában is kipróbálná magát.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától a Margó Irodalmi Fesztivál kapcsán a szervező, Valuska László és Kötter Tamás író lesz a vendég. Hogy a Margó Irodalmi Fesztivál miért is egy képzeletbeli nyúlüreg Csodaországba, hogy mit jelent Margó-díjasnak lenni, arról mesél majd a fesztivál megálmodója, Valuska László. Kötter Tamás pedig az irodalmi kánonról is vall. Arról, hogy befogadta-e őt az a közeg, amelybe zseniális novellái révén a nagyközönség már rég beemelte. A Rablóhalak, a Dögkeselyük, A harcból nincs elbocsátás és az Ikea, vasárnap után a napokban jelent meg ötödik novelláskötete. A Nem kijárat – apró hazugságok egy férfi életéből ugyanolyan kegyetlenül őszinte társadalomkritika, mint eddigi könyvei. Hogy egy írónak feladata-e az egyenes tükör feltartása a hétköznapi honpolgárok elé, arról is mesél majd az ügyvédből lett író, Kötter Tamás.

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Molnár Ferenc Caramellel készült interjút hallgathatjuk meg újra. Aki nemhiába igazi példakép, hiszen kétkezi munkásból, a megannyi kezdeti elutasítás ellenére lett mégis egy csapásra az egész ország kedvence, méghozzá rögvest egy saját szerzeményű slágerrel belopva magát a rajongók szívébe. A Sláger Téma Extrában a Megasztár egykori győztese arról is vall, hogy miből táplálkozik páratlan dalszerzői zsenialitása, aminek köszönhetően már másfél évtizede Száll a Dallal. Sőt, még azt is megtudhatjuk Carameltől, van-e különbség, ha magának vagy éppen valaki másnak ír egy slágert. Hiszen például Az én apám egészen az Eurovíziós Dalfesztiválig repítette Pápai Jocit, de a hazai második helyezett Nagy Boginak is Caramel írta a Holnap című slágert. Hogy legújabb albuma, a Caramel 7 egy korszakhatárt jelez-e karrierjében, kiderül a Sláger Téma Extrából. Ahogy az is, hogy a Máté Péter- és Fonogram-díjas énekesnek már javában készül a nyolcadik nagylemeze. Hogy erre milyen dalok kerülhetnek majd fel, illetve a karrierjének jövőre esedékes 15. évfordulóját hogyan tervezi megünnepelni, illetve, hogy 2019-ben miért is csak egyetlen alkalommal vállal koncertet Budapesten, az is kiderül a A Sláger Téma Extrából.

2019. június 9-én 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Závodi Gáborral, Valuska Lászlóval, Kötter Tamással, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!