TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ritkán fordul elő, hogy apa és fia közösen mennek interjúra, legalábbis Millerék esetében. A színész-párosnak nem csak a magánéletben keresztezi egymást az útja, de már szakmai terepen is akad jelentőségteljes közös pont. A Magyarországon 1993-ban debütáló Aladdin című rajzfilmben Miller Zoltán kölcsönözte a címadó főszereplő énekhangját, most pedig, 26 évvel később fia, Miller Dávid töltheti be ugyanezt a szerepet. A fiatal színész a friss élményén kívül még arról is mesélt a Sláger FM-en, hogy milyen volt ádámkosztümben forgatnia Jennifer Lawrence Oscar-díjas színésznővel.

Miller Zoltán színművész a Sláger Kult műsorában beszélgetett Szani Rolanddal arról, milyen maradandó élmény volt számára annak idején Aladdinnak kölcsönözni énekhangját. Elmondta, végtelenül büszke arra, hogy azok a dalok, egykor az ő feldolgozásában váltak ismertté: „Az a truváj a dologban, hogy a fiam pontosan ugyanazokat a dalokat énekli, amiket hallgatott gyerekkorában tőlem, 25 évvel később ő kapta meg ezeket Amerikából.”

Nemzetközi karrier is szóba jöhet
Miller Dávid karrierútja ugyan sokban hasonlít édesapjáéhoz, de tőle eltérően ő nem szerepel színházi darabokban, viszont több film- és sorozatszerepet kapott már az évek során. Találkozhattunk vele az Ízig vérig című sorozatban, de a 200 első randiban, vagy A tanárban is felbukkant. Emellett – bár említése szerint csak „nyúlfarknyi” – szerepet kapott a 2018-as Vörös Veréb című nagysikerű mozifilmben, amelynek főszereplője nem más, mint a világhírű színésznő, Jennifer Lawrence.

„Megmondtam az azt megelőző nyáron, hogy én benne leszek ebben a filmben, mert én szeretnék Jennifer Lawrence-szel forgatni, és egyszer csak elhívtak egy castingra! Meg is kaptam a szerepet, és forgathattam vele. Az már egy másik kérdés, hogy milyen körülmények között” – mesélte Miller Dávid nevetve a Sláger FM hallgatóinak.

Elárulta, hogy neki is, és a színésznőnek is ez volt az első olyan filmje, melyben meztelenre kellett vetkőznie. A két jelenetet két egymást követő napon forgatták. Először Dávidon volt a sor, hogy megszabaduljon ruháitól. Kissé zavarban érezte magát anyaszült meztelenül nagyjából száz szempár előtt, azonban kompenzálásként Lawrence a saját jelenetéhez Dávidot választotta ki, mint „váll-dublőr”, aki a szűk stábon kívül jelen lehetett a felvételnél. Ezzel ő az egyetlen olyan magyar férfi, illetve azon kevés ember egyike, akik testközelből, meztelenül láthatták az Oscar-díjas színésznőt.

Jelenleg a mozikban az Aladdin élőszereplős filmen kívül még az Undipofik animációs kalandfilmben találkozhatunk Miller Dávid hangjával.

Fotó: facebook.com/millerzoltan