TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Az egyik legfoglalkoztatottabb színész, akit a Színművészetin ízekre szedtek, majd az első nagy filmes sikere, a Made in Hungaria után beskatulyáztak. Ő azonban nem szeretett volna megrekedni az ’énekes-táncos-szépfiú’ kategóriában.

Több, mint nyolc szerepet visz párhuzamosan Szabó Kimmel Tamás, aki számtalan filmszereplést is maga mögött tudhat már. Azonban annak idején, mikor a Színművészetire bekerült maga sem tudta, mit szeretne pontosan.

„Nagy mellénnyel érkeztem tizennyolc évesen. Elsőre felvettek és Kaposvárról feljönni Pestre, kellett valamit vagánykodni, hogy komolyan vegyenek. Nyilván ezt rengeteg frusztráció okozza, így próbáltam meg a hierarchiában a helyemet elfoglalni. Vegyes osztály voltunk a tizennyolc évestől a huszonhat évesig. Volt egy „falka-harc” az elején, ráadásul négy évig ez egy kőkemény versenyhelyzet is volt. Nagyon kemény időszak volt az egyetem, ráadásul a lustaság nagy problémám volt akkor” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en a színész, akinek a Made in Hungaria sikere után komoly döntést kellett meghoznia.

„A film után hét évig nem vállaltam semmilyen ezzel kapcsolatos kommunikációt. Ez egy olyan ország, hogy ha egyszer az ’éneklős szépfiút’ alakítottad, onnantól te vagy az ’éneklős szépfiú’ kategória. Szeretjük elkönyvelni és megbélyegezni az embereket. Nagyon nehéz kitörni ebből a skatulyából, de hamar felmértem, hogy az nem jó út, ha a bulvárban égetem magam. Ezért mindig arra törekedtem, hogy a munkásságom miatt legyek ott, ahol. Ne pedig azért, mert leesett a telefonom vagy mert elrontottam a gyomromat. Ezért is mondtam le nagyon sok olyan szereplést és megkeresést, amikor azt szerették volna, hogy egy gitárral, Fenyő bőrébe bújva adjak elő pár dalt. A Made in Hungaria egy nagyon jó időszak volt az életemben, nem szégyellem, de túl kellett ezen lépnem” – mondta a Sláger Témában a színész.