SLÁGER FM

Pedro Almodóvar kétszeres Oscar-díjas spanyol filmrendező legújabb, Fájdalom és dicsőség (Dolor y gloria) című alkotását 2019. március 22-én mutatják be Spanyolországban - közölte a filmet forgalmazó Sony Pictures. .

A nyáron forgatott film egy korosodó, legnagyobb sikereit már maga mögött tudó filmrendező történetét meséli el, tele visszaemlékezésekkel, és újratalálkozásokkal..

"Ez egy férfifilm" - írta a forgatás szeptemberi befejezése után egy héttel Pedro Almodóvar az El Mundo című napilapban megjelent cikkében..

A Fájdalom és dicsőség mindhárom központi figurája férfi, akiket meghatározó női személyiségek támogatnak mellékszereplőként..

Ilyen például a főszereplő anyja, akit Penélope Cruz Oscar-díjas spanyol színésznő és Julieta Serrano kelt életre két különböző életkorban..

A Penelopé Cruz által játszott fiatalabb anyafigurának, ahogy generációja többségének, keményen kell küzdenie családja boldogulásáért a spanyol polgárháború utáni időszakban - vázolta fel a karaktert Almodóvar..

A főhős, Salvador Mallo rendező szerepében Antonio Banderas látható, akinek alakítását élete egyik legjobbjának nevezte Pedro Almodóvar. A Fájdalom és dicsőség a nyolcadik közös filmjük..

Almodóvar szerint új filmje egy trilógia utolsó darabja, "amelyet 32 évig tartott befejezni". Első része A vágy törvénye, a második pedig a Rossz nevelés című alkotása..

A Fájdalom és dicsőség a 69 éves spanyol művész 21. nagyjátékfilmje.

MTI