TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Bradley Coopert sok mindenért sok mindenki kedveli: volt már a Másnaposokban, volt már Amerikai Mesterlövész, volt már American Hustle, volt már bolond szerelmes a Napos oldalban és volt már, hogy nem kellett eléggé.

Mivel ő Hollywood új, jóképű üdvöskéje, ezért imádják a csajok, és mivel laza, ezért igazi haver is, egy közülünk - emiatt is lett háromszor is a Másnaposok sztárja. A Csillag születik c. filmmel bebizonyítja, ő sokkal több annál, mint ahogy korábban megismertük: zeneileg is tehetséges, és színészileg sosem volt még talán ennyire erős.

És nocsak, miután a nagy öreg tanító Clint Eastwood visszaadta a projektet, Bradley a rendezői székbe beült, amit remekül tett, hiszen ezzel hivatalosan is beavanzsált a 2018-as Oscar esélyesek közé, sokunk nagy örömére.

A Csillag születik alapsztorija egy ősrégi remake, amit 1977-ben már Barbra Streisand-del és Kris Kristofferson-nal végigizgulhattuk - a lecsúszott rock zenész és ifjú felfedezettje szerelmét és egymásra találását, majd tragédiáját.

Adott ugyanis Lady Gaga – a film másik sztárja, aki remekül megoldja a korábban még Beyoncé-ra szabott pop díva szerepét. Egyébként a projekt Will Smith-nél, Travoltánál, Russell Crowe-nál, majd Di Caprio-nál is pihent, de semmi sem véletlen, végül remek kezekbe került.

A film az egymásra találásról, a szerelemről, majd az elszakadásról szól, gyönyörű slágerekkel, és mély mondanivalóval. A férfi, Bradley aki felfedezi a lányt, reménytelen alkoholista és gyógyszerfüggő, és mielőtt magát igazán taccsra tenné, még két hatalmasat alkot: sztárt csinál a Lady Gaga által Játszott Ally-ből, majd duplán boldoggá teszi, hiszen barátai jó tanácsára feleségül is veszi a lányt. A lány befut, hősünk pedig ezt képtelen feldolgozni, tudja, élve - vad és fékezhetetlen szenvedélyeivel és függőségeivel - többet árt a lánynak, mint holtan, így elköszön az élettől, félelmetes fájdalmat okozva ezzel a lánynak.

Kettejük játéka szédületes, Bradley jutalomjátéka kolleginájára is átragad, minden pillanatban izzik köztük a levegő.

Az alkesz zenész szerepe a legnagyobb színészek közé emeli Bradley-t, Lady Gaga pedig magát játssza, hiszen a film felteszi azt a kérdést, milyen érzés egy művésznek, ha eladja magát a popért. Gaga válasza: „magam adom, és nem adom alább!”

Ha az idei év zenés drámáját szeretnék látni, igazi feledhetetlen emberi érzelmekkel, fel a kabátot és Mars a moziba, mert telitalálat!

A zenéket pedig nagyon gyorsan letölteni a mozizás után!

Értékelés: 10/10Írta: Baska Balázs