TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nem csak a birkózó szőnyegen láthatunk világsztárokat, hanem a budapesti birkózó világbajnokság kiegészítő programjain is világhírű sportolókkal találkozhatunk – tájékoztatta a Sláger FM hallgatóit Virág Lajos, a Magyar Birkózó Szövetség marketing vezetője.

A szakember a Sláger Reggel vendége volt, ahol arról beszélgettek, hogy október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg). Cejudo mellett itt lesz az ukrán Irina Merleni, az első női olimpiai bajnok birkózó. Budapestre érkezik az Egyesült Államokból Kennett Monday is, aki 1988-ban Szöulban arany, 1992-ben Barcelonában pedig olimpiai ezüstérmet szerzett szabadfogásban.

A sztárokkal a Papp László Budapest Sportarénában kialakított Fan Zone-ban találkozhatnak a szurkolók október 21-én és 22-én 16 és 17 óra között. A Fan Zone-ban ezenkívül további programokkal várják a nézőket. Lesz Grippen-szimulátor és lézerfegyveres lövészet, az érdeklődők megtekinthetik a magyar olimpiai kiállítást, figyelemmel kísérhetik a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) bemutatóját, megismerkedhetnek a birkózófelszerelésekkel, valamint kipróbálhatják a birkózószőnyeget. A hírességekkel lehet majd közös fotót készíteni, tőlük aláírást szerezni, illetve lesznek könyvbemutatók, a legfiatalabbakat gyereksarok várja és bemutatkozik a lóversenypálya is.