2015-ben a Halálos iramban 7 rekordidő alatt érte el az egymilliárd dolláros összebevételt, s végül a világ hatodik legjövedelmezőbb filmje lett több mint 1,516 milliárd dollárral. Most a sorozat újabb fejezetét köszönthetjük.

Töténetünk kezdetén Dom és Letty házasok, Brian és Mia pedig kiszálltak a buliból. A hatóságok a csapat minden tagját felmentették a korábbi vádak alól, és ki-ki megtalálta a maga helyét a tisztes polgári életben. Ám felbukkan egy titokzatos nő (az Oscar®-díjas Charlize Theron játssza), aki visszacsábítja a bűn világába Domot, és arra kényszeríti, hogy elárulja társait. Ekkor a csapat olyan életveszélyes kihívásokkal szembesül, mint korábban még soha. A hajsza Kuba partjaitól New York utcáin át a sarkvidéki Barents-tengerig tart: az elit csapat meg akarja akadályozni, hogy anarchisták káoszba döntsék az egész világot, és vissza akarják kapni azt az embert, aki családdá kovácsolta össze őket.
A Universal stúdió rekordokat döntögető sorozata utolsó trilógiájának első részében ismét törvényenkívüliként láthatjuk a Vin Diesel által alakított Dominic Torettót, visszatér a régi csapat és új szereplők is beszállnak a küzdelembe.
Ismét akcióba lép Dwayne Johnson Hobbs DSS-ügynök szerepében, akárcsak Michelle Rodriguez, akinek ezúttal nagyon személyesek a céljai: vissza akarja kapni a férjét. Tyrese Gibson játssza ismét Romant, a szájmenéses szívtiprót, aki még soha nem került olyan helyzetbe, hogy ne tudta volna kidumálni magát belőle. Chris ’Ludacris’ Bridges a zseniális tech-guru és született autószerelő Tej szerepében tér vissza. Jason Statham alakítja Deckard Shaw-t, a brit kormány egykori orgyilkosát, aki most hirtelen a frontvonal másik oldalán találja magát Dom pálfordulása nyomán. Kurt Russell ismét Mr. Senki szerepében jelentkezik: a szövetségi ügynök a saját anyját is eladná a cél érdekében, és nem kap akut arcidegzsábát, ha át kell hágnia a törvényt. Nathalie Emmanuel játssza Ramsey-t, a zseniális hackert, akinek találmányát a földgolyó összes kormánya és terroristacsoportja szeretné megszerezni. Elsa Pataky Elena szerepében tér vissza: az egykori riói zsaru képtelen dologra vállakozik annak érdekében, hogy megmenthesse szeretteit.
Charlize Theron Rejtjel becenevű titokzatos kiberterroristája mellett más új szereplőket is köszönthetünk. Scott Eastwood játssza Eris Reisnert, Mr. Senki pártfogoltját, akit e tényből kifolyólag csak Kis Senkinek becéznek. Az Oscar®-díjas Helen Mirren pedig olyan tizokzatos asszonyt alakít, amilyennel Dom még nem találkozott pályafutása során.

A Halálos iramban-csapat egyetlen tagja – színészek és filmes alkotók – sem tagadja, hogy Paul Walker volt a franchise szíve és lelke. A színésznek a hetedik rész forgatási szünetében bekövetkezett tragikus autóbalesete után felmerült a kérdés, van-e még értelme folytatni a sorozatot. A család gyászolt, de egyre inkább erősödött a gondolat, hogy egy új történet bizonyítani tudná, hogy a veszteségek ellenére hűek maradtak gyökereikhez. Az alkotók úgy érezték, egészen új dologgal kell próbálkozniuk, ha folytatni akarják a sorozatot. Amikor úgy döntöttek, hogy a show-nak muszáj továbbmennie, elhatározták, hogy nagyot fognak robbantani, ami felrázza a rajongókat. Mivel a sorozat a kezdetek óta a család mibenlétének témáját boncolgatja, azt találták ki, hogy ezen az alapvető motívumon fognak nagyot csavarni.
Chris Morgan forgatókönyvíró, aki immár a sorozat hatodik epizódját jegyzi, ezúttal producerként is közreműködött. „A mostani rész azt a kérdést teszi fel, mi történik egy olyan fordulat után, amely alapjaiban rengeti meg mindazt, amit eddig kikezdhetetlennek gondoltunk – magyarázza Morgan. – Mi lesz, ha a családunk tartóoszlopa, aki mindig arról papolt, hogy sosem szabad egymás ellen fordulnunk, hirtelen megszegi a szabályokat? Mi történik, ha ő lesz a gonosz, és a családnak fel kell vennie vele a harcot? Ez eredeti fordulat, és egy kicsit ijesztő is. Nagyszerű drámai elem a franchise történetében, amely lehetővé tette számunkra, hogy újabb izgalmas epizódot készítsünk.”