Nyerges Izabella azon kevés szerencsés ember közé tartozik, aki imádja a munkáját.
Saját bevallása szerint ez nem is igazán munka, sokkal inkább szerelem. Izabella életébe a Nagy Ő 17 éves korában köszöntött be, amikor egy pécsi tehetségkutató apropóján a 110 pályázó közül abban a megtiszteltetésben részesülhetett, hogy a gimnáziumi tanulmányok mellett a Pécsi Rádió szerkesztőségében elsajátíthatta a műsorkészítés rejtelmeit.
Első munkahelye a Fordan Zengő Rádió volt, később a Remény Rádió és a pécsi majd a budapesti Rádió 1 csapatát erősítette. Kazinczy versenyt nyert és szabadidejében amatőr színjátszó társulatokkal játszott.

A rádiózás mellett magyar szakra járt, újságíró iskolát és közéleti beszédíró tanfolyamot végzett, majd kis kitérő következett, három évre Londonba költözött, hogy nyelvtudását erősítse. Ám a honvágy és az anyanyelv szeretete miatt hamar hazahúzta a szíve. Jelenleg logopédusnak készül, mivel távoli tervei szerint szívesen oktatná a feltörekvő ifjú rádiós nemzedéket és az eljövendő korok színészgenerációit a beszédtechnika és a míves nyelvhasználat titkaira.

Szabadidejében a gasztronómia iránti szenvedélyének hódol, és szívesen látja vendégül barátait egy egy különleges vacsoraestre, természetesen ott is a nyolcvanas és a kilencvenes évek legnagyobb slágerei szólnak, hiszen mindannyian ezekre a klasszikusokra nőttek fel. Hatalmas állatbarát lévén pedig arról ábrándozik, hogy ha egyszer megüti a főnyereményt a lottón, saját állatmenhelyet nyithat majd.